Woningbouw bouwt en renoveert een 20-tal woningen met een zeer grote uitstraling die zowel op het gebied van architectuur, bouwtechniek, concept en binnenafwerking zeer hoog scoren. Door te kiezen voor kwaliteit ipv. kwantiteit verzekeren wij u een persoonlijke begeleiding vanaf het eerste gesprek tot aan de definitieve oplevering door een en dezelfde contactpersoon.

Woningbouw

woningbouw

Er zijn veel mensen die dromen van het bouwen van een eigen huis. Ondanks deze dromen zijn er niet zoveel mensen die deze droom uit laten komen. Dit vanwege het feit dat veel mensen denken dat het onbetaalbaar is om een eigen droomhuis te bouwen. Dit is een misverstand, met de juiste kennis van mogelijkheden is er vaak meer mogelijk dan u in eerste instantie denkt.

Het bouwen van een droomhuis

Voordat u een woning gaat bouwen is het verstand om te kiezen voor de bouwtechniek. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de traditionele woningbouw, houtskeletbouw of argisol. De bouwtechniek waar u voor kiest heeft veel invloed op de kosten, de mogelijkheden en de kwaliteit van het huis.

U kunt kiezen voor traditionele woningbouw als u graag een gemetselde woning wilt. Dit is vaak een betrouwbare methode als u verzekerd wilt zijn van een stevig en goed geïsoleerd huis. Het is wel een techniek die niet alleen veel tijd kost, maar ook veel geld kost. 

Een minder dure bouwtechniek is houtskeletbouw. Zoals de naam al zegt bestaat de basis van uw woning uit hout, dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor een aangenaam woonklimaat. Uw huis kan met deze techniek vrij snel opgebouwd worden.

Een andere minder bekende techniek is argisol. Dit is een bouwtechniek waarbij geprefabriceerde muurbouwelementen die precies op elkaar passen worden gebruikt. Het grote voordeel hiervan is da het een vrij goedkope manier is van bouwen en het snel gebouwd kan worden. Verder is er bij argisol een hoop mogelijk met betrekking tot woningbouw.

Waar u voor kiest moet u helemaal zelf weten, wel is het altijd verstandig om u door een professional te laten informeren en te adviseren. Hierbij moet u uiteraard wel rekening houden met het budget en de tijd die u aan de bouw wilt en kunt besteden.