Dakisolatie

dakisolatie

Ongeveer 30% van de warmte verliest een niet geïsoleerd huis via het dak vanwege het feit dat de warmte altijd naar boven gaat. Vandaar dat het belangrijk is om je dak goed te isoleren. Door dakisolatie kunt u namelijk een hoop geld besparen met betrekking tot stookkosten. Verder heeft u door dakisolatie minder last van tocht en koude uitstraling.

Plaatsen van dakisolatie

dakisolatie plaatsen

Voordat uw dakisolatie gaat plaatsen is het verstandig om eerst vast te stellen hoe u het beste uw dak kan isoleren. Dat is vaak weer afhankelijk van een aantal factoren, zoals de breedte van de spouw en de isolatie daarvan. U verliest namelijk niet alleen warmte via het dak, maar ook via spouwmuren. Via de spouwmuren kan u wel tot 20% van de warmte verliezen. Vandaar dat het altijd raadzaam is om ook de spouwmuren te isoleren als u kiest voor dakisolatie.

Vervolgens is het van belang om vast te stellen wat voor isolatiewaarde u nodig heeft om uw dak optimaal te isoleren. Dit is zelf lastig vast te stellen en daar kunt u dus beter een professional voor inhuren. U weet dan ook zeker dat u kiest voor het juiste materiaal en de juiste methode. Daarbij wordt het dak dan op de juiste manier geïsoleerd, zodat u er nog jaren plezier van kunt hebben.

Kiezen voor dakisolatie

Het is zeker aan te raden om te kiezen voor dakisolatie, niet alleen vanwege het warmteverlies, maar ook uw energierekening. Ook deze daalt flink als uw huis goed geïsoleerd is. Verder is een goede isolatie ook beter voor uw gezondheid, aangezien u minder last heeft van vocht en schimmel.

Kortom, als u kiest voor dakisolatie kunt u profiteren van minder warmteverlies en dus ook een minder hoge energierekening. Daarbij is het ook nog eens goed voor uw gezondheid. Wacht dus niet langer en informeer ook eens naar goede dakisolatie.

http://www.live5news.com/story/38968636/bespaar-met-de-juiste-isolatiewerken-een-hoop-kosten